Villaverket nyhetsarkiv

Terracottaröda betongpannor

Betongpannor finns i många olika utföranden och kulörer. På bilden från Östermalmsgatan 73 syns en Terracottaröd takpanna med blank ytbehandling. Vi har provpannor i alla kulörer och utföranden som man kan låna hem. Taket är en stor del av fasaden och ska förutom att vara tät även se bra ut!

Nytt tak på Järnvägsgatan i Motala

Under 2013 renoverade vi det här taket, på Järnvägsgatan i Motala. Vi rev taket ner till råsponten och la ett nytt modernt tak från Monier. Takpannorna som vi använde heter Jönåker Protector 2.0. Det är en Ytbehandlad blank betongpanna som är gjord för att stå emot mossa och alg påväxt. Vi bytte vindskivor och målade dom med brun lasyr. Ett regnvatten system från Lindab monterades. Skorstenen kläddes in i plåt med en båge som skyddar skorstenen från regn. Övriga plåtar på taket byttes också. Alltså ett komplett takbyte!

Helrenovering av tak i Vadstena

Takläggarna på Villaverket har utfört en helrenovering av två tak med takpannor samt två tak med plåt. Vi har bytt papp, läkt, vindskivor, hängrännor, stuprör, takplåt och takpannor. Plåttaken kläddes med falsad takplåt. På taken med pannor ersattes de gamla slitna tegelpannorna med nya Vittine lertegel pannor, från Monier. Nya plåthuvar och skorstensbeslag tillverkades och monterades. Våra takläggare gjorde ett lysande arbete! Nu matchar taken resten av de fina husen och innergården på Södra Rännevallen i Vadstena.

Takläggning i Vadstena

Villaverkets takläggare har bytt ut det gamla slitna betong taket på Strågatan i Vadstena. Nu ligger det nya tegelpannor från Monier på taket. Takpannorna är av typen Vittinge lertegel. Hängrännor, stuprör och vindskiveplåt är i galvaniserad plåt. Den galvaniserade plåten tillsammans med lertegelpannorna ger ett klassiskt utseende. Vi har även bytt ut alla plåthuvar och monterat ett takfönster från Velux.

Tusentals kvadratmeter takpannor i Norrköping

Stort som smått, Villaverket genomför alla typer av takbyten. Här har vi varit i Norrköping i kvarteret Krusbärsbusken och förgyllt hyreshusen med nya takpannor.

Fönster- och dörrbyten

Villaverket monterar fönster och dörrar. Vi ombesörjer alla delar i ett fönster och dörrbyte, från konsultation och rivning av gamla fönster och dörrar till montering av de sista detaljerna såsom foder, plåtar och solskydd. Välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök och fri offert!

Inte bara takbyten!

Villaverket må ha takarbete som sin specialitet, men det betyder inte att vi inte är skickliga även på annat. Fönster- och dörrbyten är några av de andra tjänster vi erbjuder. Alla våra medarbetare är diplomerade fönstersättare utbildade av Svenska fönster. Dessutom har en av våra medarbetare många års erfarenhet som glasmästare och vi kan därmed erbjuda speciallösningar samt renovering av befintliga fönster.

Villaverket erbjuder sina tjänser till privatpersoner såväl som föreningar och företag

Det är inte bara privatpersoner som är våra kunder utan vi utför även uppdrag åt föreningar och företag. Poppelstaden är en av de företagskunder vi hjälpt under året. Här har vi bytt tak på deras nya lokaler på Södra Allén i Motala.

Villaverkets takläggare på plats på Lillskogsgvägen i Motala

Villaverkets kompetenta takläggare har genomfört många takbyten under året. Ett av sommarens projekt var takbyte på Lillskogsvägen 7 i Motala. Husägaren valde kastanjebruna Palema Candor pannor från Benders till sitt tak.

Takbyte på Krokvägen i Motala

Villaverket har genomfört ett takbyte på Krokvägen 14 Motala. Den blå villan har nu fått ett ordentligt lyft tack vare det nya taket som består av svarta betongpannor Palema Candor från Benders.

Nytt tak på Villagatan 21!

Svarta Palema Candor pannor från Benders förgyller nu detta tak!
Villaverket har lagt nytt tak på Villagatan 21 i Motala. Husägarna valde den populära pannan Palema Candor i svart till sitt tak. Nya rännor, rör och vindskivor gör att taket nu är i tip-top skick och det bästa av allt - garanterat tätt i minst 30 år!

Vi är stolta över det vi kan!

Vi har bytt tak i mer än 10 år och ger dig noggrannhet, effektivitet och välutbildad kompetens!

Villaverket fick förtroendet att byta tak på Veckovägen 4, Motala. Nu ligger nya tegelröda Palema Candor pannor från Benders på taket. De vita rännorna och rören smälter fint in tillsammans med det gula husets vita foder, knutar och vindskivor.

Takarbete på landet utanför Motala!

Villaverket kan garantera att husägarna nu inte behöver oroa sig för taket på minst 30 år!

Bortanför Vedemö i Motala ligger Ulvåsa 227. Huset ligger med skogen precis bakom husknuten och miljön är otroligt vacker och rogivande. Husägaren driven en kennel och föder upp hundar av rasen Lagotto. Den vackra miljön har nu ytterligare förskönats med ett nytt tak lagt av Villaverket. Nya tegelröda pannor Palema från Bender ligger nu på taket, riktigt fint!

Kontakta oss via vårt formulär

Full fokus på ditt projekt - kontakta Villaverket

Låt oss ta hand om ditt tak! Vi vet hur ditt takbyte blir en enkel och god affär.  Vi svarar gärna på frågor och hittar en lösning för just ditt hus.  

Telefon: 0141 - 10 10 40   |   Adress: Klockarevägen 47, 591 50 Motala

E-post: villaverket@gmail.com